Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، متن کامل طرح الحاق یک ماده به قانون خدمت وظیفه عمومی به‌شرح زیر است: 

مقدمه (دلایل توجیهی): 

برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی موضوع معافیت و یا احتساب دوران اشتغال در آموزش و پرورش به‌عنوان دوران خدمت وظیفه در «لایحه قانونی معافیت فارغ التحصیلان مراکز تربیت معلم از خدمت زیر پرچم» مصوب شورای انقلاب در سال ۱۳۵۸ قید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این لایحه به این بیان پرداخت که فارغ التحصیلان مراکز تربیت معلم با تعهد به انجام خدمت ۵ساله در وزارت آموزش و پرورش پس از این دوران ۵ساله از خدمت سربازی معاف خواهند بود. در ماده ۷ قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب ۱۳۶۳ نیز ضمن تأکید بر بقای حکم لایحه مصوب شورای انقلاب، مقرر شد مشمولین پس از طی دوره آموزش مقدماتی نظامی بقیه خدمت مقرر در آن قانون را در آموزش و پرورش انجام دهند. در تبصره‌ای که در سال ۱۳۹۰ نیز به این قانون افزوده شد بر طی کردن دوران آموزش رزم مقدماتی در مراکز آموزشی نظامی تأکید شد. این موارد قانونی با توجه به قصدی که این طرح دنبال می‌کند واجد نقایص مهمی است از جمله: 

1. تنها نسبت به جذب فارغ التحصیلان اشاره می‌کند و نسبت به طریق دیگر جذب معلم یعنی ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و جذب خارج از روال دانشگاه ساکت است. البته جذب از طریق دانشگاه فنی شهید رجایی نیز در صورت نیاز نسبت به جذب طلاب هم باید در نظر گرفته شود. 

2. مخاطبان مصوبات گذشته عموم فارغ التحصیلان بوده؛ یعنی گذشته از اینکه شامل غیر فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان یا شهید رجایی نمی‌شده بلکه صرفاً برای روحانیون نبوده؛ فلذا به‌هیچ‌وجه سازوکار ورود نهادهای حوزوی تصمیم‌گیر از جمله مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در آن‌ها پیش‌بینی نشده است. 

۳. در هیچ‌یک از قوانین مذکور اشاره‌ای به ضوابط و شرایط جذب این‌گونه معلمان نشده است، به‌نظر می‌رسد اصلاحات گفته‌شده بر اساس وجود حداقل سه حکم در سالهای ۱۳۵۸.۱۳۶۳ و ۱۳۹۰ باید با بیان حکمی شفاف و در عین حال جامع افراد خویش در قانون وظیفه قید شود.  

لذا طرح ذیل تقدیم می‌شود: 

عنوان طرح: طرح الحاق یک ماده به قانون خدمت وظیفه عمومی

ماده واحده – یک ماده به‌عنوان ماده ۳۲ مکرر به قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب ۱۳۶۳/۷/۲۹ به‌شرح زیر الحاق می‌شود: 

ماده ۳۲ مکرر – تمامی پذیرفته‌شدگان دارای تحصیلات رسمی حوزوی که خدمت سربازی خود را انجام نداده‌اند و به‌هرنحو طبق ضوابط مربوط، توسط وزارت آموزش و پرورش در مشاغل آموزشی و تربیتی جذب می‌شوند پس از ۵ سال سابقه، مشروط به گذراندن دوره آموزش رزم مقدماتی مطابق ضوابط ستادکل نیروهای مسلح، خدمت ۵ساله آن‌ها، در حکم گذراندن دوره ضرورت می‌باشد. دولت موظف است همه‌ساله اعتبارات لازم را برای آموزشهای فوق در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دهد. 

تبصره ۱ – وزارت آموزش و پرورش مکلف است چنانچه مشمولان این قانون از انجام خدمت مورد تعهد امتناع نمایند و یا طی مدت تعهد به‌هرعلت از خدمت در وزارت آموزش و پرورش برکنار شوند، آنان را بلافاصله جهت رسیدگی به وضع مشمولیت به ستادکل نیروهای مسلح معرفی نمایند. مخارج انجام‌شده برای افراد مذکور توسط وزارت آموزش و پرورش اخذ و به خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود. 

تبصره ۲ – حقوق و مزایای دو سال اول خدمت این افراد، بر اساس ضوابط دفتر حفاظت اطلاعات فرماندهی معظم کل قوا، ستادکل نیروهای مسلح و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، توسط وزارت آموزش و پرورش پرداخت می‌گردد. 

تبصره ۳ – سایر شرایط مربوط به جذب روحانیون موضوع این ماده بر اساس ضوابط و شرایطی است که با همکاری وزرات آموزش و پرورش و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و با رعایت مجوزهای ستادکل نیروهای مسلح ظرف مدت ۶ ماه تهیه می‌شود و به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی می‌رسد. 

تبصره ۴ – علاوه بر دانش‌آموختگان حوزوی، وضعیت طلاب شاغل در سمت‌های آموزشی و تربیتی که با استفاده از معافیت تحصیلی به استخدام در آمده‌اند از لحاظ انجام خدمت وظیفه عمومی و مدت تعهد خدمت، مشمول این ماده می‌باشند و سوابق آموزشی و تربیتی ایشان آنان جزء مدت تعهد محسوب می‌گردد.

کد خبر 644901 برچسب‌ها سربازی - مشمولان مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سربازی مشمولان مجلس شورای اسلامی قانون خدمت وظیفه عمومی ستادکل نیروهای مسلح وزارت آموزش و پرورش فارغ التحصیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۸۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان وظیفه خطیر جهاد تبیین را برعهده دارند

منتخب مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: معلمان سفیران فرهنگی کشور هستند. جهاد تبیین یکی از مهم‌ترین مسائل فرهنگی و سیاسی است که معلمین این وظیفه خطیر را به دوش می‌کشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سالار آبنوش ظهر امروز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت مقام معلم که در بخش الموت شرقی برگزار شد، اظهار داشت: اگر سند راهبردی آموزش و پرورش محقق شود بسیاری از موضوعات و دغدغه‌های حوزه فرهنگ هم برطرف می شود. باید جایگاه سند راهبردی آموزش و پرورش را مورد اهمیت قرار داد که متأسفانه در سنوات گذشته عده ای به دنبال اجرایی کردن، سند 2030 بودند.

وی، حوزه فرهنگ و آموزش و پرورش را مهم دانست و تصریح کرد: عمده خواسته‌های معلمان در حوزه مسکن، رتبه‌بندی و جایگاه و منزلت معلمان امروز اولویت مسئولان کشور است و بنده نیز این دغدغه‌ها را می‌شناسم و پیگیر آن خواهم بود.

منتخب مردم قزوین، البرز و آبیک در ادامه به شهدای کشور اشاره کرد و یادآور شد: همه شهدای کشورمان روزی محصل معلمان عزیز کشورمان بودند و تربیت یافتگان معلمان ما هستند. به همین دلیل همه افتخار دانش‌آموز بودن را همچون مدالی درخشان در سینه داریم.

وی معلمان را سفیران فرهنگی کشورمان دانست و افزود: جهاد تبیین یکی از مهم ترین مسائل فرهنگی و سیاسی است که معلمین این وظیفه خطیر را به دوش می‌کشند.

منتخب مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس دوازدهم عنوان کرد: جایگاه تربیت در محضر معلمان بسیار مهم‌تر از حتی خانواده است، چرا که دانش آموزان به معلمان خود اعتقاد داشته و از آنها الگوبرداری می‌کنند. پس تشویق و ترغیب آنها به اصول و موازین ملی و دینی نیز دارای اهمیت است.

آبنوش در پایان تأکید کرد: همه ما در هر لباسی هستیم به اینکه روزی دانش‌آموز معلمان بوده‌ایم افتخار می‌کنیم و امروز هم امیدوار پرورش یافتن نسل جدید یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های معلمان است.

در پایان این مراسم از معلمان نمونه بخش الموت شرقی با اهدای لوح و جوایزی تقدیر و تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلمان وظیفه خطیر جهاد تبیین را برعهده دارند
  • معافیت پزشکی سربازان حین خدمت چطور انجام می‌شود؟
  • تسریع در روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان حین خدمت
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیئت علمی ابلاغ شد
  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیات علمی
  • مشمولان سربازی مراقب باشند حبس نخورند!
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها